Hlavní obsah

Na Filipínách havaroval trajekt s 251 lidmi, hlášeni jsou čtyři mrtví

Na Filipínách havaroval trajekt s 251 lidmi, hlášeni jsou čtyři mrtví.Video: Soňa Barabášová

 

Reklama

U filipínských břehů nedaleko metropole Manily ve čtvrtek havaroval trajekt s více než 250 lidmi na palubě, záchranáři zatím vyprostili 240 osob. Při nehodě zahynuli nejméně čtyři lidé. Další se stále pohřešují. Práci záchranářům komplikuje silný vítr, déšť a velké vlny.

Článek

U potopeného trajektu na Filipínách zasahují jednotky pobřežní stráže a armádní vrtulníky. Na pomoc záchranářům přispěchaly i místní rybářské lodě. Trajekt havaroval zhruba 70 kilometrů od filipínské metropole Manily zřejmě kvůli špatnému počasí, které komplikuje záchranné práce.

Plavidlo mířilo na ostrov Polillo na severovýchodě země. Na palubě byla kromě 251 cestujících sedmičlenná posádka. Momentálně se ví o čtyřech mrtvých. Sedm dalších lidí se pohřešuje.

Podle jednoho z přeživších bylo počasí v době vyplutí trajektu dobré, jakmile však plavidlo opustilo přístav, zvedl se silný vítr. „Loď se zastavila a začala nabírat vodu na přídi. Cestující běželi na jednu stranu a trajekt se začal potápět,“ řekl místní rozhlasové stanici Donel Jade Mendiola, kterého záchranáři vytáhli z vody.

Lodní nehody jsou na Filipínách běžné, plavidla často bývají přeplněná. Podle pobřežní hlídky měl však ve čtvrtek potopený trajekt kapacitu 286 míst.

Reklama

Související témata:

Doporučované