Hlavní obsah

Na Floridě se propadla silnice a objevil se tunel, který lupiči kopali do banky

Policisté na Floridě objevili tunel mířící do banky.Video: Martin Zíta, WPLG, AP

 

Reklama

Podzemní tunel objevili policisté na Floridě. Přibližně čtyřicetimetrová chodba mířila do nedaleké banky, podle policistů ale přímo do budovy nedosáhla. Kdo za vykopaným tunelem o průměru zhruba 60 centimetrů stojí, policisté netuší.

Článek

Případ podle americké televize CNN převzala FBI, vyšetřuje ho jako pokus o loupež. „Míří to přímo k bance. Nemyslím, že by za tím bylo cokoliv jiného,“ řekl podle CNN speciální agent FBI Michael Levercock. Vyšetřovatelé našli v tunelu malý generátor na výrobu elektřiny nebo systém na odstranění hlíny z tunelu. Hlínu, kamení, ale také zablácené boty našli pak v okolí vstupu do tunelu. Ten byl zakryt dřevěnou paletou.

Policisté byli na místo přivoláni poté, co obyvatelé města Pembroke Pines upozornili úřady na propadlou silnici. Právě pod ní tunel vedl. Silnice se propadla po silných deštích. Je proto možné, že i samotný tunel se částečně zřítil a ve skutečnosti je delší, než policisté zjistili.

Přivolaní policisté i agenti FBI něco podobného podle svých slov dosud neviděli. „Chtěl bych říct, že je to něco jako z filmu. Jenže ten tunel je tak úzký, že... Je to skutečně něco nevídaného. Ten, kdo tunel vykopal, rozhodně netrpí klaustrofobií,“ dodal Levercock.

Podle první verze vyšetřovatelé předpokládají, že na tunelu pracovali alespoň dva lidé. Kromě zmíněného generátoru nebo hlíny našli policisté v okolí také malý žebřík nebo stoličku.

Reklama

Související témata:

Doporučované