Hlavní obsah

Na halové MS odletěla rekordní česká výprava. Maslák je drak, rozhodnutí Hejnové chápu, říká šéftrenér Dvořák

Dělat něco na plné pecky neznamená to samé jako před dvaceti lety, říká v rozhovoru Tomáš Dvořák. Video: Jakub Burian, Seznam Zprávy

 

Reklama

V dobách své největší slávy patřil mezi nejlepší atlety na světě. Bývalý držitel světového rekordu a světový šampion Tomáš Dvořák od roku 2009 působí v roli šéftrenéra Českého atletického svazu. Jeho svěřence nyní čeká první ostrý test letošní sezony.

Článek

Ve čtvrtek začíná v Birminghamu halové mistrovství světa v atletice. Do Anglie odcestovala rekordní česká výprava, která čítá 23 členů. „Je to milé, protože po zpřísnění podmínek od IAAF není vůbec jednoduché se na závěrečný šampionát probojovat. Jsem za to rád a jsem plný očekávání, jak úspěšná naše výprava vůči té velikosti bude,“ říká šéftrenér Českého atletického svazu Tomáš Dvořák.

Hned několik českých atletů bude ve svých disciplínách patřit k největším favoritům na medailová umístění. „Koulař Tomáš Staněk vévodí letošním tabulkám, Pavel Maslák bude útočit na třetí titul v řadě a Jakub Holuša obhajuje stříbro na 1500 metrů. Halová atletika je ale plná překvapení, takže uspět může téměř kdokoliv,“ myslí si bývalý desetibojař.

Atletický svět se pomalu vypořádává s koncem kariéry Usaina Bolta. V nadcházejících letech tak bude pokračovat hledání nastávající globální superstar. „Abyste se jí mohli stát, tak musíte být buď skvělý atlet, nebo skvělý herec. To, co předváděl Bolt v posledních deseti letech, bude těžko nahraditelné, ale já věřím, že příklady táhnou a že se někdo najde,“ dodává Dvořák.

Na celý rozhovor s bývalým světovým rekordmanem v desetiboji Tomášem Dvořákem se podívejte ve videu.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE

Reklama

Související témata:

Doporučované