Hlavní obsah

Na horách v noci mrzlo a sněžilo. Jaro přijde v neděli

V následujících dnech vydrží proměnlivé počasí, oteplí se v neděli.Video: Petr Dvořák

 

Reklama

V následujících dnech vydrží proměnlivé počasí, které s sebou přinese ranní mrazíky a odpolední teploty okolo 7 stupňů Celsia. Ve středu se vrátí vítr, jaro do Česka zavítá v neděli.

Článek

Středeční ranní teploty mohou klesnout i pod bod mrazu, odpoledne se potom vyšplhají až k 7 stupňům Celsia. Ve čtvrtek a v pátek očekáváme ráno teploty okolo nuly, odpolední maxima dosáhnou i 10 stupňů Celsia.

V Krkonoších a v Orlických horách v noci na dnešek napadlo několik centimetrů sněhu. Řidiči by při jízdě do hor měli být velmi opatrní. Teplota v horních partiích hor ráno klesla až k minus pěti stupňům. Na horách dnes hrozí silný vítr, který by v nárazech mohl mít rychlost až 90 kilometrů v hodině.

Nasněžilo i v Libereckém kraji, na horách přibylo asi pět centimetrů sněhu. Pozor by si měli dát řidiči kamionů na silnici 10 z Tanvaldu přes Kořenov na Harrachov a dál do Polska, kde mohou mít potíže ve stoupání.

V nejbližších dnech k nám také bude proudit chladnější vzduch od západu, který přinese občasné srážky. V průběhu středy se ještě očekává silný vítr, od odpoledne by měl postupně slábnout.

Proměnlivé počasí vydrží do pátku, od soboty přes naše území bude přecházet teplá fronta s jarními teplotami a jasnou oblohou. V neděli by se teploty mohly vyšplhat na některých místech republiky až k 19 stupňům Celsia.

Reklama

Doporučované