Hlavní obsah

Na jednom mole s Naomi Campbell, na jedné stagi s Mikolasem Josefem. Příběh modela a režiséra Petra Havránka

#ZDAVUVEN: Úspěšný model a režisér Petr Havránek.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

V šestnácti letech odcestoval a začal se živit jako model, aby finančně pomohl své rodině. Povrchnost a pomíjivost modelingu ho ale nenaplňovala, tak si k přehlídkám přidal natáčení a režírování vlastních filmů a klipů. Ten nejznámější – Lie to me od Mikolase Josefa – vás mohl jen těžko minout.

Článek

Petr Havránek si vybral pro kluka netypické povolání. Přiznává, že ho od začátku lákala představa velkých peněz a možnosti cestování. S těmi penězi v modelingu, zvlášť v České republice, to prý nakonec až tak snové není. Modeling je totiž jedno z hrstky povolání, kde jsou muži ohodnoceni hůř než ženy.

„Zajímavé je, že modeling se ne vždy protíná s krásou. Když se podíváme na přehlídky velkých značek, mají modelky, které by normálního chlapa vůbec nepřitahovaly. Jsou hrozně hubené, nevýrazné. Je to sféra high fashion. A potom jsou komerčnější modelky – třeba od Victoria's Secret, ty, co vidíme v reklamách, smějí se, mají ženské tvary…“ svěřil se Havránek. „Já určitě nepatřím do high fashion světa. To bych musel vážit tak o deset kilo míň a mít úplně jiné míry. A nejlíp odstáté uši a dlouhý nos.“

Velké plus v jeho práci pro něj představuje cestování. Petr mohl díky zakázkám od Dolce&Gabbana, Adidas Originals nebo Gucci procestovat svět. V novém dílu pořadu #ZDAVUVEN se rozpovídal i o tom, jak odlišné je focení v Asii nebo v Evropě, jaké největší problémy při cestování zažíval i jak se fotí zimní kolekce ve čtyřicetistupňových vedrech.

A jelikož je Petr Havránek mimo jiné také autorem videoklipu k historicky nejúspěšnější české písničce na Eurovizi – Lie to me od Mikolase Josefa, prozradil, jak velká produkce se na natáčení podílela i jaké to je natáčet ve studiu na pražském Žižkově s velbloudem.

Podívejte se na video nad článkem nebo si jej užijte v televizní premiéře vždy v úterý ve 21:00 na Televizi Seznam.

Nevíte, jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE. Nebo se na ni můžete podívat online.

Reklama

Doporučované