Hlavní obsah

Na jihlavském náměstí budou v létě znovu odpočinková lehátka a hry

Foto: Getty Images

Jihlava.

Reklama

Historické Masarykovo náměstí v Jihlavě by se mělo v létě znovu stát místem pro setkávání, odpočinek a hry. Radnice plánuje, že naváže na program Léta s gustem, který vyzkoušela poprvé loni v srpnu.

Článek

„Po letech se také vrátí celoplošné promítání v letním kině, které je v lesoparku Heulos,“ řekla primátorka Karolína Koubová.

Plány kulturních pořadů vycházejí i z epidemické situace. „My jsme si řekli, že venku budeme moci být,“ uvedla primátorka. Promítání v letním kině minulý rok radnice testovala. „Teď se nám podařilo zajistit promítání na celé plátno,“ řekla Koubová.

Letní odpočinkové místo na náměstí s lehátky, kuželkami, petanguem a dalšími hrami, by letos mělo sloužit Jihlavanům celé dva prázdninové měsíce. „Co bylo na náměstí minulý rok, to tam bude opět,“ uvedla primátorka. O něco vyšší by měly být počty lehátek i her, které loni nepřitáhly jen děti. „Petangue byl obsazený celkem pravidelně partičkami dospělých, kteří si tam šli udělat odpoledne pro sebe,“ řekla.

Doprovodné akce se budou obměňovat. „Je to koncipované tak, aby vždycky, když člověk na náměstí přijde, tam něco bylo. Každý čtvrtek dechovky, každou neděli pohádky a mezitím koncerty, divadla…, " uvedla primátorka. Každý týden bude mít jiné téma. "Jeden týden bude divadelní, jeden týden bude služeb - vlasy, manikúra atd., na konci léta se můžeme těšit na týden s jídlem,“ uvedla příklady.

Rozpočet dvouměsíční akce je okolo 1,3 milionu korun. O uvolnění financí na kulturní akce budou zastupitelé města rozhodovat v úterý při dělení peněz, které Jihlavě zůstaly z loňského hospodaření.

V jihlavském letním kině se přestalo pravidelně promítat počátkem 90. let. Promítací stěna v tomto amfiteátru byla svého času největší v republice. Široká je 25 metrů a 12 metrů měří na výšku. Od loňska radnice postupně opravuje rozlehlé hlediště, jehož stupně jsou zapuštěné do svahu naproti promítací stěně.

Reklama

Doporučované