Hlavní obsah

Na Jihlavsku havaroval autobus, 14 dětí se zranilo

Foto: ČTK/Pavlíček Luboš

Linkový autobus má na straně řidiče rozbitá okna a poškozený bok.

Reklama

U obce Věžnička na Jihlavsku před 14:30 havaroval autobus se 14 dětmi. Všechny se podle ředitelky krajských záchranářů Vladislavy Filové zranily, jedno z nich středně těžce, 13 dalších lehce.

Článek

Vůz narazil do stromu a skončil mimo silnici. Lehce zraněný je i řidič autobusu. Místo nehody mezi Věžničkou a Polnou je kyvadlově průjezdné. Věk dětí zdravotníci ani policie neupřesnila.

U nehody zasahovala i letecká záchranná služba.„Lékař z letecké záchranné služby koordinoval veškeré činnosti. Jinak byly na místě posádky bez lékaře, bylo jich celkem šest," řekla Filová.

Dechová zkouška u řidiče vyloučila, že by před jízdou pil, uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová. Zranění podle ní skončili v jihlavské a havlíčkobrodské nemocnici. Mluvčí Nemocnice Jihlava uvedla, že pět ze sedmi dětí už bylo z nemocnice propuštěno, dvě zůstávají na pozorování. Podle mluvčí havlíčkobrodské nemocnice Petry Černo jsou prozatím zranění dopravení do nemocnice na vyšetření.

Linkový autobus má na straně řidiče rozbitá všechna okna a poškozený bok. Patří jihlavské společnosti Icom transport. Podle předsedkyně představenstva Kateřiny Kratochvílové ho řídil zkušený řidič, který zatím neměl dopravní nehodu. „Bohužel se to stalo, je nám to samozřejmě líto,“ řekla. Podle informací, které má, mohlo k nehodě přispět špatné počasí.

Po víkendovém ochlazení jsou na Vysočině místy husté sněhové přeháňky. Na 137. kilometru dálnice D1 směrem na Prahu odpoledne havarovalo devět vozidel. Nikdo zřejmě nebyl zraněn. Bez zranění se obešly i havárie nákladních aut u Osové Bítýšky na Žďársku a u obce Michalovice na Havlíčkobrodsku.

Reklama

Doporučované