Hlavní obsah

Na Jihlavsku havaroval autobus s dětmi: 28 se jich zranilo, dvě těžce

Foto: Policie ČR

Havarovaný autobus, ve kterém se nacházely děti z místní základní školy.

Reklama

aktualizováno •

Nehoda se stala na silnici mezi obcemi Puklice a Příseka na Vysočině.

Článek

Na silnici mezi obcemi Puklice a Příseka na Jihlavsku havaroval dnes odpoledne autobus. Zřejmě se vyhýbal protijedoucímu autu a převrátil se na bok. V autobuse se zranilo několik dětí.

„Jedná se o mimořádnou událost. Aktuálně na místě zasahuje asi jedenáct posádek záchranné služby Kraje Vysočina. V tuto chvíli máme nahlášeno asi dvě desítky zraněných a dvě těžce zraněné osoby. Zatím informaci, že by někdo zemřel, nemám,“ řekl Seznam Zprávám v pátek odpoledne Petr Janáček, tiskový mluvčí záchranné služby Kraje Vysočina těsně po události.

„Podle mých informací sjel autobus do příkopu,“ doplnil. Dopravce přistavil k nehodě náhradní autobus.

Později Seznam Zprávám informaci o počtu zraněných upřesnila jihlavská nemocnice. Zraněných je dohromady 28 a jedná se o děti. „Patnáct zraněných je u nás, z toho dva jsou těžce a zbytek, třináct, lehce. U nás je pouze tedy patnáct zraněných a těch zbylých třináct je v Havlíčkově Brodě nebo Brně,“ řekla Seznam Zprávám tisková mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Foto: Policie ČR

Fotografie z místa činu pořízená Policií ČR.

Děti jely ze školy

Redakce hovořila i se starostkou obce Puklice Kateřinou Pauzarovou, podle níž se jednalo o linkový autobus. „Rozváží nám děti ze školy. Uvnitř byly tedy hlavně děti, které navštěvují základní školu v Puklicích,“ uvedla.

„Převážejí je teď do jihlavské nemocnice. Většina by měla být s lehkým zraněním,“ popsala situaci. „Já mám bohužel covid, takže jsem tam ani nemohla jet,“ doplnila.

Nehoda byla ohlášena po 14:00. „Řidič autobusu z dosud nezjištěných příčin, ale zřejmě z důvodu vyhýbání se protijedoucímu vozidlu, najel na krajnici. Ta krajnice se utrhla, autobus se převrátil na bok a narazil částečně do stromu,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Autobus jel ve směru od Puklice na Příseku.

Reklama

Související témata:

Doporučované