Hlavní obsah

Na jihu Rakouska se srazily dva osobní vlaky, zemřela jedna žena a 22 lidí utrpělo zranění

Srážka dvou osobních vlaků na jihu Rakouska si vyžádala jednu oběť a 22 zraněných. Video: AP

 

Reklama

Srážku vlaků na jihu Rakouska nepřežila jedna žena. Dalších 22 lidí utrpělo lehká zranění.

Článek

Přinejmenším jednoho mrtvého a 22 zraněných si v pondělí vyžádala srážka dvou osobních vlaků na jihu Rakouska. S odvoláním na zástupce rakouské policie o tom informovala agentura APA. Jedna souprava při srážce vykolejila.

Rakouská policie na svém twitterovém účtu uvedla, že mezi zraněnými byly také tři děti. Jedinou obětí havárie je žena zatím neznámé národnosti. Podle všeho cestovala linkou EC216 do Saarbrückenu. Zranění jsou podle policistů hospitalizováni v okolních nemocnicích.

Vlak EuroCity na cestě ze Štýrského Hradce do západoněmeckého Saarbrückenu se srazil s regionálním vlakem kolem 12:45 na nádraží v obci Niklasdorf, která leží asi čtyřicet kilometrů severozápadně od Štýrského Hradce. Trať, jež obcí prochází, spojuje Vídeň s korutanskou metropolí Klagenfurt.

Příčina neštěstí zatím není známa. Na místě zasahovaly asi dvě desítky sanitek, vrtulníky záchranáři kvůli počasí nasadit nemohli. Záchranné práce na místě srážky skončily přibližně ve 14:30. Úsek trati mezi Niklasdorfem a městem Leoben je uzavřen a mezi městy Bruck a Leoben byla zavedena náhradní doprava. Při kolizi byly pravděpodobně poškozeny stožáry a vedení. Rozsah škod na kolejišti zatím nelze určit.

Reklama

Související témata:

Doporučované