Hlavní obsah

Na józe s herečkou Petrou Špindlerovou, která cvičí i se psy

Herečka Petra Špindlerová coby jogínka cvičí i se psy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Herečku Petru Špindlerovou můžete znát ze seriálů Rodinná pouta, Velmi křehké vztahy, Mordparta nebo Pustina. Věnuje se také hraní v divadle a je vášnivá jogínka a učitelka jógy.

Článek

Petra miluje Indii, kam se pravidelně vrací. „Jóga je pro mě všechno. Tak jak žiji, to je jóga. A jak se říká: jóga je cesta. Stále se někam ubíráme a cesta je cíl,“ říká.

Petra Špindlerová se snaží cvičit jógu každý den a díky ní získala nejen pružné tělo, ale hlavně klid: „Mám pocit, že zvládám život lépe. Klidněji v rámci možností. Já to vnímám nejvíc o té hlavě, že si člověk nastaví hladinku klidu, že ho ne všechno rozhodí a nenechá se rozhodit. Skrze své tělo můžeme ovládat mysl.“

Petra s fotbalistou Václavem Němečkem dokonce založila nadaci Yoga help, která pomáhá zpřístupnit jógu lidem nemocným nebo na okraji společnosti. „Většinou, když je člověk nemocný, nemá šanci pracovat, a tím pádem je jeho příjem někde jinde. Aby chodil dvakrát týdně na jógu, aby ho léčila, a platil tu lekci, tak je to pro něj složité. A my jsme si řekli, že nechceme dávat ty lekce zadarmo, ale dotovat je,“ říká herečka Petra Špindlerová.

Které asány radí Petra proti bolavým zádům a jak cvičí se svým psem Shantim, to uvidíte v úvodním videu.

Reklama

Související témata:
Petra Špindlerová

Doporučované