Hlavní obsah

Na Klínovci se staví toalety a chystá se pronájem bývalého hotelu

Foto: Skiareál Klínovec

Ilustrační foto.

Reklama

Na vrcholu Klínovce u Božího Daru město buduje nové toalety, které tam roky chyběly. Turisty hojně navštěvované místo by tak mělo dostat zázemí.

Článek

„Město také připravuje dlouhodobý pronájem bývalého hotelu na Klínovci, který je už roky zavřený,“ řekl starosta Božího Daru Jan Horník.

Boží Dar chtěl už letos pokročit v jednání o pronájmu hotelu případnému zájemci, ale do příprav zasáhla koronavirová epidemie. „Máme dokumentaci pro územní řízení, kterou jsme komunikovali s památkáři. Podle ní by zde mohlo vzniknout asi 200 lůžek v hotelu i podzemní parkoviště,“ uvedl Horník. Jak doplnil, podmínkou rekonstrukce hotelu bylo dovedení nových inženýrských sítí, vody, plynu i kanalizace.

Toalety na Klínovci vyjdou na sedm milionů korun. „Chodí sem lidé v lyžácích, okovaných botách, tak aby se to neponičilo, všechno bude v nerezu, a to je drahé,“ řekl Horník. Dokončení prací se čeká i kvůli epidemii koronaviru zřejmě začátkem příštího roku. Na Klínovci zatím sociální zařízení nebylo. „Všichni využívali nebo spíš zneužívali okolní les,“ popsal Horník.

Reklama

Doporučované