Hlavní obsah

Na lince C nejezdí metro mezi Pražského povstání a Muzeem

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na trase metra C začala devítidenní výluka mezi stanicemi Pražského povstání a Muzeum. Důvodem je výměna 440 starých dřevěných pražců za nové betonové ve stanici I. P. Pavlova. Výluka skončí v neděli 11. července.

Článek

Při výluce bude metro jezdit z Hájů na Pražského povstání a z Letňan na Muzeum. Mezi stanicemi Pražského povstání a Hlavní nádraží bude zavedena náhradní autobusová doprava XC.

Dopravní podnik (DPP) práce naplánoval tak, aby vlaky metra mohly během výluky jezdit do stanice Muzeum. Vzhledem k tomu, že se na Muzeu nemají vlaky kde obracet a budou se vracet zpět, bude v severní provozní větvi prodloužen interval mezi spoji na šest až sedm minut.

Náhradní autobus XC pojede z Pražského povstání přes Vyšehrad, I. P. Pavlova a Muzeum na Hlavní nádraží. V pracovní dny pojede v intervalu jedna až dvě minuty a v ranní špičce od 7:00 do 9:00 v intervalu jedné minuty. V sobotu a v neděli a o státních svátcích bude interval dvě minuty.

Posílen bude od středy 7. do pátku 9. července provoz tramvajové linky číslo 17 od Vozovny Kobylisy na Sídliště Modřany. Posílen bude také provoz autobusových linek 135 a 196.

Reklama

Související témata:

Doporučované