Hlavní obsah

Na Lipně po udání zavřeli Stezku korunami stromů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Provozovatelé Stezky korunami stromů v Lipně nad Vltavou ji museli dnes zavřít. Kontaktovala je policie, že dostala udání, že je stezka v provozu. Turistům, kteří si koupili vstupenky, vrátí areál vstupné.

Článek

ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělila mluvčí lipenského areálu Olga Kneiflová. Policie přijala několik oznámení od lidí, poté kontaktovala provozovatele areálu. ČTK to dnes řekla krajská policejní mluvčí Lenka Krausová.

„Na základě udání z řad veřejnosti jsme nuceni Stezku korunami stromů do odvolání uzavřít. Přestože je podle nás pobyt na čerstvém vzduchu zdravý a při dodržování všech protiepidemických opatření jsou rizika naprosto minimální, nechceme riskovat perzekuci našich klientů,“ uvedl jednatel společnosti Matěj Kratochvíl.

Všem klientům, kteří vstupenky nakoupili a chtěli jít na každoroční novoroční výstup na stezku, se areál omlouvá. Vstupné vrátí v plné výši.

„Je pravdou, že jsme přijali několik oznámení z řad veřejnosti týkající se toho provozu. Kontaktovali jsme provozovatele a upozornili na dodržování vládních nařízení. Další kroky učinili (provozovatelé) sami,“ řekla policejní mluvčí. Neupřesnila, které ustanovení vládního nařízení mohlo být porušeno.

Zda budou zavřené všechny rozhledny v Česku, není podle Kneiflové z dostupných informací jasné. „Vláda se nejspíš snaží obecně bojovat proti pohybu v přírodě a na čerstvém vzduchu, čemuž nerozumíme. Pevně věříme, že brzy budeme schopni znovu otevřít naše provozy a nabídnout tak klientům aktivní vyžití ve zdravé šumavské přírodě,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Doporučované