Hlavní obsah

Na Lounsku se převrátil autobus se studenty, jeden vážně zraněný

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Ilustrační foto.

Reklama

U Blšan na Lounsku havaroval dnes ráno patrový autobus převážející zhruba 70 studentů ve věku 15 až 18 let a dospělých. Jeden ze studentů byl s podezřením na vážné poranění převezen do pražské nemocnice v Motole, dalších šest zranění bylo středně vážných. Nikdo ale není v ohrožení života, řekl ČTK mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník.

Článek

Nehoda se stala krátce před 09:00 na silnici 27 u Blšan. „Řidič patrového autobusu vyjel mimo silnici, kde havaroval a převrátil se. Převážel zhruba sedm desítek dětí,“ řekl ČTK severočeský policejní mluvčí Daniel Vítek. Policie silnici v místě nehody uzavřela, v Pšově a Blšanech odklání dopravu na Podbořany. Okolnosti nehody vyšetřuje. Na místo vyjelo šest hasičských jednotek a také dva hasičské evakuační autobusy.

Podle Voleníka zasahovaly na místě čtyři posádky záchranářů z Ústeckého kraje, kterým přijela na pomoc i posádka ze Středočeského kraje, jedna posádka soukromé služby a dvě z Plzeňského kraje. „Na místo letěl i vrtulník, kvůli husté mlze ale nemohl přistát,“ řekl mluvčí záchranné služby. Vedle sedmi vážněji poraněných prohlédli záchranáři i dalších 62 účastníků nehody. „Sanitky a autobusy je rozvezou k vyšetření do nemocnic v Rakovníku, Žatci, Chomutově a Mostu,“ dodal Voleník.

Reklama

Doporučované