Hlavní obsah

Na Lyonské univerzitě vybuchla plynová lahev. Hasiči bojují s požárem střechy

V lyonském kampusu vybuchl plyn.Video: Renáta Matoušková, Profimedia.cz

 

Reklama

Výbuch plynové lahve zapříčinil požár na střese Lyonské univerzity. Zasaženou budovu i okolní místa nechala univerzita evakuovat. Požár je pod kontrolou hasičů.

Článek

Tři lidé dnes utrpěli lehká zranění poté, co na střeše jedné z budov univerzity ve městě Villeurbanne nedaleko francouzského Lyonu vybuchly nádoby s plynem. Informovaly o tom agentury a twitterový účet Lyonské univerzity. Budovu a její okolí muselo dočasně opustit asi 800 lidí.

Po výbuchu vypukl na střeše velký požár, který však hasiči brzy dostali pod kontrolu, uvedli zástupci univerzity v Lyonu, jíž budova patří. Hasiči však na místě zůstanou ještě celý den.

Pracovnice univerzity agentuře AFP řekla, že kolem deváté hodiny ranní uslyšela silný výbuch, po kterém následovaly dvě menší rány. Videozáznamy pořízené svědky události ukazují výbuch a šlehající plameny. Nad budovou stoupal černý dým.

Střecha se v současnosti opravuje. V budově nazvané Mendel se nacházejí kromě jiného chemické a biochemické laboratoře. Kvůli chemickým látkám v nich uložených ale nehrozilo žádné další nebezpečí, ujistila univerzita.

Co výbuch plynových lahví na střeše způsobilo, není zatím jasné.

Reklama

Související témata:

Doporučované