Hlavní obsah

Na Mělnicku hořelo v domově seniorů, zemřel člověk

Foto: město Kladno

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Ranní požár v domově důchodců ve Mšeně na Mělnicku nepřežil jeden člověk, jedna ošetřovatelka je zraněna a byla převezena do nemocnice.

Článek

Jedna žena zemřela dnes brzy ráno při požáru v domově seniorů ve Mšeně na Mělnicku. Jednu zraněnou ošetřovatelku převezli do nemocnice. Hasiči evakuovali 74 klientů, z nich se dnes nebude moci vrátit do svých pokojů podle předběžného odhadu asi 18 lidí.

Vyšetřovatelé vyloučili jako příčinu požáru cizí zavinění, oheň vznikl z nedbalosti nebo technickou závadou, řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Podle twitteru policie byli další tři lidé ošetřeni na místě.

Povolán byl tým posttraumatické péče. Vyšetřování požáru nadále pokračuje, podle Gabriela se bude čekat mimo jiné na výslech zraněné vyšetřovatelky, až to umožní její zdravotní stav.

Hasiči před 5:00 vyjížděli k požáru, který zasáhl nejvyšší, čtvrté patro budovy. Zcela zničil jeden z pokojů. Požár byl zcela uhašený před 7:00. Klienti ze zasaženého patra byli převezeni do mladoboleslavské, mělnické a mnichovohradišťské nemocnice. Příbuzní ostatních seniorů postupně přijíždějí do Mšena a pokud můžou, berou si je dočasně domů.

Mšenský domov pro seniory sídlí v moderní budově postavené v roce 2003. Má kapacitu 83 lůžek.

Reklama

Doporučované