Hlavní obsah

Na migrační vlny jsem zvyklý, říká Trpišovský, nový trenér fotbalové Slavie

Slavii bude trénovat Jindřich Trpišovský.

 

Reklama

Fotbalová Slavia to zkusí s progresivním trenérem Jindřichem Trpišovským. V Liberci ho střídá sparťan David Holoubek.

Článek

V úterý fotbalová Slavia odvolala z funkce trenéra Jaroslava Šilhavého, dnes oficiálně oznámila jméno jeho nástupce. Podle očekávání se jím stal Jindřich Trpišovský, kterého uvolnil Liberec. A angažoval místo něj Davida Holoubka, který už v minulé sezoně vedl i první tým Sparty, ale pak se vrátil k jejím mládežnickým týmům.

Ale zpět do Slavie. Jindřich Trpišovský si do ní přivádí celý svůj realizační tým, konkrétně asistenty Jaroslava Köstla, Zdeňka Houšteckého a trenéra brankářů Štěpána Koláře. Jak Trpišovský zdůrazňuje, u týmu budou nadále pracovat i starousedlíci, o brankáře se bude stále starat také Radek Černý a roli vedoucího mužstva bude pořád zastávat Stanislav Vlček.

„Cílem je, aby Slavia pod Jindřichem Trpišovským a jeho týmem co nejdříve budila respekt soupeřů, hrála agresivní a útočný fotbal a měla vůli a sílu vítězit do posledních okamžiků každého ligového nebo mezinárodního zápasu,“ uvedl k příchodu nového trenéra předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Ten odvolal Šilhavého jen několik měsíců poté, co dovedl tým Slavie k mistrovskému titulu. Následně ale přišla i zklamání, když se červenobílým nepodařilo postoupit do Ligy mistrů. Hráli „jen” skupinu Evropské ligy, ale nepodařilo se jim z ní postoupit.

V lize Slavia přezimuje na druhé příčce, ale se čtrnáctibodovou ztrátou na vedoucí Plzeň.

Předzvěstí velkých změn byl zkraje prosince příchod sportovního ředitele Jana Nezmara. Ten přišel právě z Liberce. A jak už teď víme, přivedl si odtamtud i trenéra Jindřicha Trpišovského a další spolupracovníky.

K chystaným změnám v kádru se zatím nový trenér Slavie vyjádřil jen obecně. „Jsem z Liberce zvyklý na migrační vlny tam a zpět. Ale doufám, že teď bude přestupní období klidnější, než jsem poslední dobou zažíval. Ve Slavii je dobrý tým a skvělí hráči.”

Reklama

Doporučované