Hlavní obsah

Na Ministerstvo práce dostala od Hamáčka nabídku náměstkyně Nekolová

Výsledek, zda ČSSD vstoupí do koalice s hnutím ANO, zveřejní strana den po skončení referenda.Video: Pavlína Kosová, Seznam Zprávy

 

Reklama

O kandidátech ČSSD na ministry do nové vlády se zatím spíše spekuluje, Gabriela Nekolová však nabídku potvrdila.

Článek

Na konci pracovního týdne bude předsednictvo sociální demokracie jednat o jménech pěti ministrů, které by měla ČSSD postavit do případné vlády s Andrejem Babišem.

Předseda Jan Hamáček říká, že už má o nich svoji představu, jedním z adeptů - a to na post ministryně práce a sociálních věcí - je Gabriela Nekolová, nynější politická ministerská náměstkyně tohoto resortu.

„Potvrzuji, že jsem nabídku dostala, nicméně ponechám zatím bez komentáře,” napsala Seznamu v SMS zprávě Gabriela Nekolová, která má v agendě nezaměstnanost a sociální vyloučení.

Dalším adeptem na stejný post je zřejmě jihlavský sociální demokrat Petr Krčál.

„Prozatím nemohu potvrdit, že by se mnou někdo jednal,” uvedl pro Seznam s odkazem, že o ministrech bude jednat předsednictvo ČSSD až tento pátek. „Samozřejmě bych to zvažoval,” dodal politik, který má s prací ve vedení ministerstva také zkušenost.

Jména svých pěti ministrů chce řada sociálních demokratů znát ještě dříve, než zkraje příštího týdne začne vnitrostranické referendum, které o účasti, či neúčasti ČSSD ve vládě nakonec rozhodne.

Kromě dvou výše uvedených jmen na MPSV se hovoří například o možné nominaci Miroslava Pocheho na ministra zahraničí, Ivany Stráské na ministryni kultury či Miroslava Tomana na ministra zemědělství.

O kom se ještě uvažuje, že by mohl usednout do vlády Andreje Babiše? Podívejte se na reportáž na začátku článku.

Reklama

Související témata:

Doporučované