Hlavní obsah

Na místě po zrušené loděnici vzniká ve Valtířově na Ústecku kemp

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Ve Valtířově, kde před lety stála poslední loděnice na Ústecku, vzniká kemp s bistrem a půjčovnou lodiček. Návštěvníky má přilákat bezprostřední okolí vhodné pro sportovce či rybáře, ale dominanty v Ústí nad Labem či Děčíně.

Článek

Rodina Baránkových si areál plný suti a nepořádku koupila zhruba před pěti lety. „Chtěli jsme z tohohle areálu, který byl úplně zbytečně zanedbaný, nechal se tady poničený, udělat nějaké místo, které tady chybí, aby tu mohl být rekreační komplex pro místní i turisty,“ uvedla spoluprovozovatelka kempu Michala Baránková.

Labská cyklotrasa se od Labe u budoucího kempu odklání do Valtířova a znovu se stáčí k řece ve Velkém Březně. Baránková uvedla, že i díky cyklostezce jde o místo s potenciálem, proto majitelé po koupi areálu začali jednat o odklonu trasy přes kemp. „Vedla by podél vody, pro cyklisty by to bylo pohodlnější, ale podmínky nebyly ideální, aby vyhovovaly všem,“ doplnila Baránková. Dodala, že odklon stezky k vodě zatím domluvený není.

V areálu jsou už připravené chatky, které pojmou až 32 hostů, vyhrazeno bude také místo pro stany či obytné vozy. Do budoucna majitelé plánují otevřít i penzion, nyní dělníci pracují na bistru. „Byla to budova bývalé kovárny. Chtěli jsme zachovat designově koncept kovárny, takže se tak bude jmenovat i bistro. Chceme tam mít i fotky, jak to vypadalo za provozu,“ uvedla Baránková. V areálu se nachází i světlík, který zřejmě majitelé po vyčištění vyzdobí fotkami loděnice, která fungovala od roku 1881. Historické fotografie budou podle Baránkové i v chatkách.

Už nyní půjčuje kemp rybářům malé čluny, do budoucna plánuje kemp půjčovnu rozšířit o paddleboardy, kola s přívěsy pro děti a koloběžky. Součástí kempu bude i prostor pro zastřešené parkování karavanů a lodí.

Kemp by měl oficiálně zahájit sezonu ještě letos, datum se posouvá kvůli řemeslníkům, kterých se na stavbě vystřídalo už několik. „Je to letos strašně těžké sehnat někoho kvalitního na práci,“ uvedla Baránková. Dodala, že už se pár lidí, kteří nevyžadují sociální zázemí, v kempu ubytovalo.

Reklama

Doporučované