Hlavní obsah

Na místě záhadného brutálního přepadení. Koho potkali, zneškodnili, vzpomíná oběť

Reportáž z Horusic: Místa, kde brutálně napadli rodinnou firmu. Útok nepřežili dva lidé.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Policie oznámila, že po roce a půl dopadla dva podezřelé z přepadení a vražd v rodinné firmě na Táborsku.

Článek

Byl to jeden z nejzáhadnějších a nejbrutálnějších zločinů posledních let. Před rokem a půl ve vesnici Horusice na Táborsku vnikli v září 2015 lupiči do rodinné firmy, která vyrábí díly na stará auta a motocykly. Kdo byl na místě, toho napadli, nechali za sebou dva mrtvé.

„Moc si toho nepamatuji. Přišli zezadu od pole. A koho potkali, toho zneškodnili," vzpomíná na místě zločinu Martin Hadrávek.

Muž, na jehož vzpomínky z osudného dne se můžete podívat v úvodním videu, vyšel z brutálního přepadení s těžkým otřesem mozku. Jeho otec a strýc však rány zločinců nepřežili.

Když v pondělí policie řekla, že se jí po dlouhých měsících vyšetřování podařilo případ vyřešit a že dopadla dva vážné podezřelé, vrátili se do domu v Horusicích nejen novináři, ale také vzpomínky.

Jak je vidět ve videu, ve zdejších dílnách se opět vyrábějí náhradní díly na motorové veterány, Martin Hadrávek dnes po zavražděném otci firmu vede.

„Asi bych měl mít radost, že je policie dopadla a že už nic takového neudělají. Ale život otci a strýci už to nevrátí," říká.

Dvojnásobná vražda na jihu Čech. Policie obvinila dvě osoby.

Reklama

Doporučované