Hlavní obsah

Na mistrovství světa Shaqiri provokoval Srby, teď ho Klopp raději nevzal do Bělehradu

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Xherdan Shaqiri přišel o duel Ligy mistrů kvůli politickým důvodům.Video: David Janeczek, AP

 

Reklama

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp vyřadil z kádru pro utkání na hřišti srbské Crvené zvezdy Bělehrad Xherdana Shaqiriho.

Článek

Liverpool čeká už v úterý čtvrtý zápas základní skupiny Ligy mistrů na půdě Crvené zvezdy Bělehrad. Kouč anglického týmu Jürgen Klopp se ale bude muset obejít bez Xherdana Shaqiriho, kterého vyřadil z kádru pro duel v Srbsku z preventivních důvodů.

Švýcarský reprezentant s albánskými kořeny totiž během letošního mistrovství světa oslavoval branku právě proti Srbsku gestem připomínajícím orla ze znaku Albánie. Oslava, kterou v duelu zopakoval i Granit Xhaka, měla za úkol vyprovokovat právě Srby, již před deseti lety neuznali nezávislost Kosova.

Oba švýcarští reprezentanti za zmíněné oslavy dostali od FIFA ještě během šampionátu v Rusku pokuty. „Chceme se vyhnout jakýmkoli problémům. Četli jsme spekulace, jak by mohli Srbové Shaqiriho přijmout, samozřejmě netušíme, co všechno by se mohlo stát, ale jedeme do Bělehradu s tím, že se chceme soustředit jen na fotbal,“ vysvětlil Klopp své rozhodnutí.

Srbsko odmítá i po deseti letech uznat nezávislost Kosova s populací 1,8 milionu obyvatel, z nichž většina je albánského původu. Stejně tak jako švýcarští reprezentanti Shaqiri a Xhaka.

Reklama

Doporučované