Hlavní obsah

Při mítinku ANO opařili sympatizanta z Milionu chvilek, řeší to policie

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Policie prověřuje události spojené s víkendovým předvolebním mítinkem hnutí ANO v Českých Budějovicích.

Článek

Zástupci iniciativy Milion chvilek pro demokracii namalovali na silnici kříže symbolizující oběti koronaviru v místě před stánkem hnutí ANO. Společnost, která uklízí komunikace ve městě, kříže odstranila a při čištění plochy údajně jednoho ze sympatizantů Milionu chvilek opařila. „Muž má podle vyšetření lékařů popáleniny druhého stupně,“ uvedl Luděk Beneš z českobudějovické pobočky Milionu chvilek.

„Policie se případem zabývá a prověřuje jej. V nejbližších dnech bude vyslýchat svědky a dotčené osoby a prověří případnou fotodokumentaci, pokud ji někdo doloží,“ řekl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. Policie událost řeší kvůli podezření z ublížení na zdraví a podezření z poškozování cizí věci.

Jde o podobný případ, který se stal koncem srpna v Průhonicích u Prahy. Tehdy dobrovolníci Milionu chvilek pro demokracii před autogramiádou premiéra a předsedy ANO Andreje Babiše rovněž pomalovali náměstí kříži připomínajícími lidi zemřelé na covid-19. Policisté později zadrželi dva lidi, zřejmě premiérovy odpůrce, pro podezření, že se během Babišovy autogramiády dopustili přestupku. Jeden z odpůrců tehdy hodil po premiérovi vejce.

Reklama

Doporučované