Hlavní obsah

Na nábřeží v Pardubicích bude pruh pro chodce a cyklisty

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Nábřeží Václava Havla v Pardubicích bude bezpečnější pro pěší a cyklisty. Město pro ně na vozovce o prázdninách vyznačí pruh.

Článek

„V území, které je velmi nevlídné k chodcům a cyklistům, uděláme stezku pro chodce a cyklisty,“ řekl náměstek primátora Petr Kvaš (ODS).

„Je to snaha zatraktivnit břehy našich řek za minimální náklady. Myslím si, že lidé, kteří tam chodí a jezdí, tak to velmi ocení. Cesta je tam v současné době velmi nebezpečná a problémová,“ řekl zastupitel Petr Klimpl (ODS).

Cyklostezka zatím vyřeší jen část úseku podél nábřeží Václava Havla. Stezka zatím bude v části, kde je teď kolmé stání vozidel. Podle dopravních statistik parkoviště motoristé moc nevyužívají. V létě tam město udělá vodorovné značení, sníží se počet stání a vejde se tam i pruh pro chodce a cyklisty.

„Do budoucna by mohla stezka pokračovat po hrázi podél Labe k revitalizované části u zdymadla, kde už je to moc hezké. Příští rok by se mohlo pokračovat na druhou stranu,“ řekl Kvaš.

Upravit by se mohl podjezd pod Wonkovým mostem, který je teď podle Kvaše dost neutěšený. „A celé by se to protáhlo až na stezku na Závodu míru. Tím bychom zajistili po levém břehu Labe bezkonfliktní cestu pro chodce a cyklisty až k mostu kapitána Bartoše,“ dodal Kvaš.

Reklama

Doporučované