Hlavní obsah

Na pět stovek hasičů bojovalo s plameny poblíž Sydney

Video: AP

 

Reklama

Více než pět stovek hasičů bojovalo s rozsáhlým požárem na jihozápadním okraji australského města Sydney. Oheň už se povedlo dostat pod kontrolu. Zatím nejsou hlášeny žádné oběti ani významné škody na nemovitostech.

Článek

Požáry na okraji největšího australského města Sydney spálily už více než 2000 hektarů lesního porostu. Zhruba 500 hasičů bojovalo s plameny na jihozápadním okraji města, aby ochránilo obytné oblasti. Stovky lidí musely v sobotu večer preventivně opustit své domovy. V tuto chvíli už jsou požáry potlačeny a stupeň varování byl snížen.

Příčina požáru zatím není známá, policie ale nevylučuje, že požáry byly založeny úmyslně, uvedla dnes agentura DPA. Jihovýchodní Austrálii v poslední době sužovaly neobvykle vysoké teploty.

„Hasiči odvedli skvělou práci. Přes hrozné podmínky nejsou hlášeny žádné zničené domy,” uvedli na Twitteru hasiči státu Nový Jižní Wales.

Hasiči se ale podle BBC obávají, že poletující žhavé uhlíky by mohly zažehnout další požáry. Někteří obyvatelé byli vyzváni, aby vyhledali bezpečné přístřeší. Evakuace by byla příliš nebezpečná. Silný vítr přitom žene plameny na sever a východ k předměstským oblastem.

Reklama

Doporučované