Hlavní obsah

Na pohřbu jsem koukal na urnu se jménem Robert Jašków, líčí bizarní zážitek populární herec

Robert Jašków: Jak mu fotka čtyřletého dítěte obrátila život naruby i o pozoruhodné zálibě v handlování.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

V podzimní show Tvoje tvář má známý hlas mu budou fandit i jeho tři děti. Sám chtěl vždycky velkou rodinu. Až do svých sedmatřiceti ale vůbec nevěděl, že má spoustu příbuzných. A dozvěděl se o nich velmi kuriózně.

Článek

Kdyby ten příběh někdo zfilmoval, bude těžko uvěřitelný: dvě dvojice sourozenců v Polsku pátraly, kdo je chlapeček na fotce v pozůstalosti jejich otce. A našly českého herce.

„Přišel mi mail od nějaké Uršuly z Polska, že má bratra Michala a já že jsem zřejmě jejich bratr. Za dva týdny přišel další mail z Polska. Od Boženy, že má bratra Roberta a já jsem asi také jejich bratr. Nevěřil jsem vlastním očím. Nic jsem nehulil ani v sobě neměl dvanáct piv,“ vzpomíná v otevřeném rozhovoru Robert Jašków.

S otcem nevyrůstal, a když se dozvěděl o jeho dvou dalších rodinách, byl to pro něj šok. Co má po svém otci typicky polského? A co po mamince s maďarsko-tureckými předky?

Padouch a zločinec? Herec Robert Jašków vám ukáže tvář, kterou neznáte:

Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

K herectví se přitom dostal vcelku náhodou, poté, co propadl z chemie. Měl pocit, že všechno učivo třetího ročníku gymnázia umí, a tak zlobil.

„Neskutečně jsem učitele štval. Tak mi češtinářka podstrčila básničku od Ortena, ať se ji naučím na nějakou soutěž. Já byl otrávený, ale chytlo mě to.“

Robert pak začal vyhrávat recitační soutěže, nadchl ho dramatický kroužek a napoprvé se dostal na DAMU. Z propadlíka, na kterého se učitelé dívali s despektem, se přes noc stal vzorem pro ostatní. „Od té doby vím, že všechna sláva je polní tráva,“ směje se.

Pokud nehraje v pražském Švandově divadle, netočí filmy či seriály, stará se o děti. Jeho žena Petra se sice vzdala herecké kariéry, když se během čtyř let narodili Kuba, Honzík a Marjánka, ale před časem se „našla“ v jiné profesi.

„Není to tak, že já bych nosil kačky a Péťa by se starala o domácnost. Máme rozdělené, kdo kdy bude  doma, ten pak vaří, pere, uklízí, učí se s dětmi a vozí je na kroužky.“

V rozhovoru Robert prozradí třeba i to, kolik omáček na špagety umí uvařit. Řekne také, která vlastnost mu brání, aby se stal režisérem, a jestli jeho děti podědily geny herecké, nebo výtvarné – po tchánovi, akademickém sochaři Janu Bartošovi.

Reklama

Související témata:
Robert Jašków

Doporučované