Hlavní obsah

Na Pražačce v Praze 3 má vyrůst hala s kurty na beachvolejbal

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Radnice Prahy 3 plánuje ve sportovním a rekreačním areálu Pražačka postavit halu se čtyřmi kurty na beachvolejbal. ČTK to sdělil ředitel areálu Václav Bartásek.

Článek

Stavět by se podle něj mohlo začít v roce 2023 a původní odhad ceny byl 25 milionů korun, je však již několik let starý a konečná hodnota zřejmě bude vyšší. V plánu je podle ředitele také rekonstrukce administrativní budovy areálu.

Radní městské části nedávno v tendru vybrali firmu OK Plan Architects, která za asi 1,8 milionu korun vypracuje projekt nové haly. „Zároveň řešíme financování tohoto projektu z dotačních titulů Národní sportovní agentury,“ uvedl Bartásek. Dodal, že o peníze je nutné zažádat do 30. června příštího roku a podmínkou je vydané stavební povolení. Kromě kurtů se podle něj počítá se stavbou zázemí, šaten a občerstvení.

Poté podle ředitele přijde na řadu rekonstrukce administrativní budovy a další práce v areálu. „S rekonstrukcí budovy souvisí i rozšíření odpočinkových ploch pro venkovní koupaliště, dobudování brouzdaliště, pro které máme už zabudovanou technologii, parkování atd.,“ uvedl. Dodal, že radnice nyní vybírá projektanta úprav.

I v tomto případě je podle Bartáska v plánu získat na projekt peníze od Národní sportovní agentury. Doplnil, že podle původního odhadu jsou náklady na práce 70 milionů korun, ale stejně jako v případě haly zřejmě budou vyšší. „Zatím máme v plánu nejprve halu a v dalším roce rekonstrukci, tak abychom co nejméně omezili provoz areálu,“ dodal.

Areál na Pražačce provozuje Prahou 3 vlastněná firma SARAP. Je v něm vnitřní a venkovní bazén, několik hřišť pro různé sporty, atletický ovál, tělocvična či posilovna. V roce 2016 si nechala radnice Prahy 3 vypracovat studii k rozvoji areálu, podle které trpí řadou problémů. Jde například o špatnou propojenost sportovišť, nedostatečné parkování či nedostatek doplňkových prvků a služeb, jako jsou dětská hřiště, bistra a půjčovny sportovního vybavení.

Reklama

Doporučované