Hlavní obsah

Na pražské kandidátce ANO se nemění jen lídr. Babiš a spol. škrtli i další politiky z vedení města

Foto: PETR TOPIČ / MAFRA, Profimedia.cz

Vedení ANO škrtlo další lidi z pražské kandidátky.

Reklama

Šéf ANO se rozhodl pořádně zamíchat s kandidátkou. Nejenže se na poslední chvíli dostal na pozici lídra podnikatel Petr Stuchlík, ale po zásahu vedení skončí i někteří politici ze současného vedení Prahy.

Článek

Vedení ANO premiéra Andreje Babiše neudělalo na poslední chvíli změnu nejen na pozici lídra své kandidátky pro pražský magistrát.

O místa nejspíše přijdou také politici, kteří dnes působí v radě Prahy. Buď budou odsunuti na nižší místa na kandidátce, třeba až na nevolitelnou pozici. Další pak úplně vyškrtnou.

„Je pravda, že vedení hnutí vyjádřilo přání jít do nadcházejících voleb s novým týmem lidí. Současní radní jsou tak ve druhé desítce, nebo vypadli úplně,“ uvedl šéf pražského ANO Jan Říčař.

Skončit na kandidátce má podle informací Seznamu třeba pražský radní Karel Grabein Procházka. Ten přitom měl být na čtvrtém místě.

Novým lídrem ANO v Praze má být Petr Stuchlík:

Video: Pavlína Kosová, Seznam Zprávy

Server Neovlivní.cz pak uvedl, že vyškrtnut by měl být také bývalý poslanec Matěj Fichtner. Procházka Seznamu řekl, že o změnách na kandidátce neví.

Jeho vyškrtnutí může souviset i s tím, že je označován za spojence místopředsedy hnutí ANO Jaroslava Faltýnka.

Říčař nechtěl změny zatím komentovat. „Definitivní schvalování kandidátní listiny členy celostátního výboru právě probíhá,“ zdůvodnil Říčař.

Změny dělá vedení hnutí v čele s premiér Babišem navzdory již schválené kandidátce pražským hnutím. Podle stanov ANO však právě jeho špičky mohou kandidátku změnit.

Výsledky hlasování mají být známy v pátek. Jak je již známo, lídrem by se měl nově stát podnikatel Petr Stuchlík. Ten na druhé a třetí místo kandidátky odsunul poslance Patrika Nachera a bývalého ministra financí Ivana Pilného.

Reklama

Doporučované