Hlavní obsah

Na pražském Smetanově nábřeží začala obnova stromořadí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na pražském Smetanově nábřeží dnes začala obnova stromořadí. Odstraněna a vyměněna byla první z devíti lip, které tam rostou. Na nábřeží budou vysazovány lípy malolisté.

Článek

„Stromy budou vysazeny do speciálně míchaného substrátu přímo na míru, řádně ukotveny a ošetřeny. Následně bude instalována nová litinová mříž včetně rámu a nového mobiliáře,“ sdělila Barbora Lišková, mluvčí Technické správy komunikací (TSK), která se o stromořadí v ulicích metropole stará. Dalšími úpravami bude zajištěno napojení na zavlažovací žlab, který bude vybudován v komunikaci a zajistí tak přívod dešťové vody přímo ke kořenům stromů.

Kromě obnovy stromořadí správa opravuje také chodník. Rozebrána a znovu položena zde bude typická pražská mozaiková dlažba, která bude navazovat jak barevností, tak i vzorem na tu nynější. Stavební práce na nábřeží začaly letos v říjnu.

Magistrát loni v květnu zakázal průjezd aut na části Smetanova nábřeží ve směru od Národního divadla, za což si vysloužil kritiku zastupitelské opozice a vedení Prahy 1. Podle zástupců vedení města však opatření zlepšilo plynulost tramvajového provozu u Národního divadla, takže zákaz platí nadále. Magistrát také podle dřívějších vyjádření plánuje na obou březích Vltavy další úpravy, které mají provoz tramvají zlepšit.

Reklama

Doporučované