Hlavní obsah

Na Proseckou se vrátí doprava, další opravy ale budou následovat

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

Reklama

Na pražskou Proseckou ulici se v úseku mezi ulicemi Františka Kadlece a Na Labuťce vrátí v úterý po rekonstrukci provoz.

Článek

„Práce na opravě komunikace v dalším úseku budou pokračovat od 5. do 11. prosince a Technická správa komunikací (TSK) pak plánuje opravy rovněž na příští rok,“ sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková.

Silničáři ve zmíněném úseku kompletně opravili silnici a chodníky, a to včetně výměny podloží. Povrch vozovky tvoří nová asfaltová vrstva a konstrukce chodníků a vjezdů je nově z betonové dlažby. Upraveno bylo odvodnění a obnoveno dopravní značení.

Další dopravní omezení kvůli opravám začne 5. prosince, kdy TSK nechá vyměnit povrch v úseku ulicí Beladova a kruhovým objezdem Listova, a to ve směru z centra. Opravena bude světelná křižovatka i obrubníky. „Práce by měly skončit 11. prosince a po zimní přestávce budou pokračovat ve směru z centra od kruhového objezdu Listova po ulici Beladova,“ uvedla Lišková.

Na Prosecké tak bude platit uzavírka jízdního pásu směrem na Prosek. Řidiči budou muset jet po objízdných trasách. Ve směru Letňany bude doprava zachována.

Rekonstrukce dalšího úseku Prosecké od ulice Františka Kadlece po ulici Na Rozhraní začne v roce 2021. Kdy práce začnou, bude záležet na klimatických podmínkách.

Reklama

Související témata:

Doporučované