Hlavní obsah

Na průtahu Slavkovem částečně otevřeli novou kruhovou křižovatku

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na průtahu Slavkovem u Brna se v pondělí částečně otevřela nová kruhová křižovatka pod Palackého náměstím, stavba téměř půl roku ovlivňovala dopravní situaci ve městě. Radnice o tom informovala na webu.

Článek

Nová křižovatka je počínaje dneškem otevřená ve třech nejdůležitějších směrech. Průjezdná je do Slovákovy ulice, tedy k Penny na Špitálské. Volný je také průjezd do ulice ČSA a na Palackého náměstí. Výjezd z ní kvůli pokračujícím pracím zůstává uzavřený ještě do ulice Boženy Němcové a Polní. Stavební firma 27. září začne pracovat v Lidické ulici. Tam by podle radnice práce už neměly být tak náročné jako v ulici Boženy Němcové. Hotovo by tak mělo být v listopadu. Poté první etapa opravy průtahu skončí.

Další fáze začne na jaře 2022. Stavaři se budou pohybovat v úseku od Slovákovy ulice po křižovatku u Penny a také od Bučovické ulice až po výpadovku na obchvat. Přestože půjde o mnohem delší úsek, práce podle radnice už nebudou tak náročné, jako tomu bylo při stavbě kruhové křižovatky v centru.

Průtah Slavkovem začali stavaři opravovat letos na jaře, jde asi o 3,5 kilometru dlouhou silnici od obchodního domu Penny, navazující ulice až po Bučovickou a dál až po křižovatku u silnice I/50. Výše investice je zhruba 116 milionů korun, z toho asi 80 milionů korun hradí Jihomoravský kraj prostřednictvím evropských fondů. Pro město jde o jednu z největších dopravně-stavebních akcí za uplynulá desetiletí.

Reklama

Doporučované