Hlavní obsah

„Vítejte doma, pohov.” Vojáci se vrátili z Iráku, minutou ticha uctili kolegy padlé v Afghánistánu

Návrat vojáků z mise v Iráku.Video: Barbora Kalátová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na Letišti Václava Havla přistál další vojenský speciál. Domů se vrací vojáci, kteří působili na zahraniční operaci v Iráku.

Článek

Před čtvrtým terminálem pražského Letiště Václava Havla přistál ve čtvrtek odpoledne vojenský speciál. Vojáci se vrátili domů ze zahraniční operace v Iráku. Jedná se o 5. letecký poradní tým a 1. výcvikovou jednotku chemického vojska v operaci Inherent Resolve na území Iráku a výcvikovou jednotku Vojenské policie.

Vojáky přivítal zástupce ředitele Společného operačního centra Ministerstva obrany Štefan Muránský a velitel Velitelství Vojenské policie Tábor Roman Bis. „Je mi ctí, že mohu potkat muže a ženy, kteří reprezentovali českou vlajku v tak těžce zkoušené zemi jako je Irák. Dodnes chodí děkovné dopisy a požadavky na to, aby Češi zůstali v této zemi déle,” uvítal vojáky doma brigádní generál Muránský.

Shodou okolností se vojáci vracejí pouhý den poté, co na stejném vojenském terminálu proběhla pietní akce za tři jejich padlé kolegy, kteří zemřeli v neděli po sebevražedném útoku v Afghánistánu. V letištní hale navrátivší se vojáci uctili jejich památku minutou ticha.

Reklama

Související témata:

Doporučované