Hlavní obsah

Na severozápadě Německa se zřítil armádní vrtulník

Foto: Seznam Zprávy

Eurocopter H135

Reklama

Na severozápadě Německa se dnes zřítil armádní vrtulník. S odvoláním na místní hasiče o tom informovala agentura DPA. Podle bulvárního listu Bild si neštěstí vyžádalo nejméně jednoho mrtvého, policie to ale zatím nepotvrdila.

Článek

Na severozápadě Německa se dnes zřítil armádní vrtulník. Jeden člen posádky neštěstí nepřežil, další utrpěl těžká zranění, informovala s odvoláním na místní hasiče agentura DPA. Nehoda se odehrála přesně týden poté, co se na severovýchodě Německa srazily dva bojové letouny bundeswehru.

Helikoptéra se zřítila poblíž dolnosaské obce Aerzen, zhruba 40 kilometrů jihozápadně od Hannoveru. Stroj dopadl do obilného pole poblíž lesa, na místě vypukl požár, který se ale už hasičům podařilo uhasit. Podle bulvárního listu Bildu je obětí neštěstí pilotka.

Vrtulník typu Eurocopter EC 135, který se používal ke školení pilotů, vzlétl podle DPA z vojenské základny v nedalekém Bückeburgu. Proč se zřítil, zatím není jasné.

Vrtulník se měl zřítit u obce Aerzen.

Během posledního týdne jde už o třetí stroj, o který německé vojenské letectvo přišlo. Minulé pondělí se na severovýchodě Německa srazily dva armádní bojové letouny typu Eurofighter. Jeden z pilotů tehdy zahynul, druhý se stihl katapultovat, se zraněním skončil v nemocnici. Příčina srážky letounů zatím není jasná.

Reklama

Doporučované