Hlavní obsah

Na sídlišti Kamenec v Ostravě přibude 225 parkovacích míst

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Na sídlišti Kamenec, které je s více než tisícovkou obyvatel druhým největším sídlištěm Slezské Ostravy, vznikne 225 parkovacích míst pro rezidenty. Obvod chce pro jejich postupné vybudování využít území pod estakádou Bazaly.

Článek

Novinářům to dnes sdělila mluvčí radnice Jana Pondělíčková. Obvod sídliště postupně proměňuje a práce na kompletní obnově začnou v září. Rozplánována je do tří etap a celkem by měla stát téměř 50 milionů korun.

V letošní etapě se počítá s úpravou zhruba poloviny sídliště od řeky Ostravice po Bohumínskou ulici. „Provedena bude oprava parkovacích míst, vysazena bude zeleň a osazen nový městský mobiliář. Nově budované chodníky budou dostatečně osvětlené,“ uvedl starosta Richard Vereš (ANO).

Následovat měla etapa, která by zajistila podobné úpravy směrem k Domovu pro seniory Kamenec. S ohledem na záměr vybudování nových parkovacích stání ale bude provedena až jako poslední.

„Při jednání s projektantem na konci května jsme se rozhodli, že v dalším období zajistíme regeneraci na opačné straně ulice Bohumínské směrem k estakádě Bazaly. Důvodem je vyřešení parkování pod estakádou, kde nově vzniknou parkovací místa pro rezidenty sídliště Kamenec,“ uvedl starosta.

Pod estakádou Bazaly tak bez zásahu do zeleně postupně vznikne 225 parkovacích míst. Instalováno tam již bylo veřejné osvětlení, počítá se s položením nového asfaltového povrchu a doplněním dopravního značení. Parkoviště budou hlídat bezpečnostní kamery.

„Již letos pod severní částí estakády Bazaly vybudujeme 96 parkovacích míst, v dalších dvou letech pak ve spolupráci s městem Ostrava využijeme centrální část a dobudujeme zpevněné plochy pod jižní částí, kdy po jejím propojení s ulicí Bohumínskou vznikne dalších 129 parkovacích míst,“ doplnil Vereš. Cena rezidenční parkovací karty bude 360 korun na rok.

Obvod na sídlišti už v roce 2018 nechal opravit některé chodníky, loni bylo podél rušné Bohumínské ulice osazeno zábradlí a květinové záhony.

Reklama

Doporučované