Hlavní obsah

Na školách se už testovat nebude, podle ministerstva to není potřeba

Foto: David Neff

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Ministerstvo zdravotnictví ustoupilo od plánu dalšího testování na covid-19 ve školách. Výsledky by nepřinesly nové údaje, řekl dnes mluvčí rezortu Daniel Köppl.

Článek

Ministerstvo zdravotnictví ustoupilo od plánu dalšího plošného testování na covid-19 ve školách. Minulý týden úřad mluvil o tom, že by se během podzimu mohla konat tři kola testování jako v září.

Podle mluvčího ministerstva Daniela Köppla by ale výsledky testování nepřinesly nové informace o virové náloži v populaci. Rozhodnutí podle něj dnes padlo na jednání integrovaného centrálního řídícího týmu, který je pracovním orgánem vládní rady pro zdravotní rizika.

„Pokud jde o testování ve školách, tak rozhodnutí z ranního centrálního řídícího týmu bylo, že ho v tuto chvíli realizovat nebudeme,“ řekl dnes Köppl. Doplnil, že pokud by se epidemická situace dramaticky zhoršila, řídící tým by se k této věci vrátil. Nyní by ale podle mluvčího testování ve školách nepřineslo víc informací, než kolik jich ministerstvo má z každodenních statistik o nových nákazách.

I přes zhoršující se situace v některých regionech centrální řídící tým podle Köppla dnes neřešil zpřísnění protiepidemických opatření ani na lokální úrovni. Ve statistikách nakažených v některých regionech se podle něj „propisuje“ nižší proočkovanost obyvatel v těchto oblastech.

Reklama

Doporučované