Hlavní obsah

Na státní pohřeb George Bushe staršího nepojede Zeman, ale Vondráček

George Bush starší zemřel minulý pátek v Houstonu ve věku 94 let.Video: Jan Marek, AP, Reuters

 

Reklama

Státní pohřeb jednačtyřicátého amerického prezidenta, v jehož éře padla železná opona, bude ve středu ve washingtonské katedrále.

Článek

Na státním pohřbu bývalého amerického prezidenta George Bushe staršího, který v pátek v Houstonu ve věku 94 let zemřel, bude Českou republiku zastupovat předseda Sněmovny Radek Vondráček.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček na Twitteru uvedl, že Vondráček pojede do USA na pohřeb prvního prezidenta USA, který navštívil Československo, na základě dohody s prezidentem Milošem Zemanem.

„Posledního rozloučení s Georgem H. W. Bushem v USA se za Českou republiku na základě pověření a vzájemné dohody s prezidentem republiky zúčastní předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Vondráček,“ napsal Ovčáček.

Státní pohřeb jednačtyřicátého amerického prezidenta, v jehož éře padla železná opona, bude ve středu ve washingtonské katedrále. Bohoslužby se zúčastní také současný americký prezident Donald Trump.

Ve čtvrtek bude Bush starší uložen do hrobu vedle své ženy Barbary v texaském městě College Station, kde sídlí jeho prezidentská knihovna.

Reklama

Související témata:

Doporučované