Hlavní obsah

Na Stream.cz Přijela pouť. V roli kolotočářů se představili Suchánek i Prachař

Tomáš Matonoha je nejen herec a moderátor. Má i kapelu. Alespoň v novém seriálu na Stream.czVideo: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nový dobový seriál z prostředí kolotočů, střelnice a cukrové vaty uvidíte na Stream.cz a na Televizi Seznam už 14. října. Desetidílný komediálně-dramatický cyklus se odehrává v 90. letech. Na pouti se život řídí zákony světských a rodina je nadevše.

Článek

Seriál láká na vtipné scénky z období, kdy bylo možné vše, a také na velké osobnosti. Vedle Michala Suchánka uvidíte Oldřicha Navrátila, Barboru Mottlovou, Tomáše Matonohu nebo Jakuba Prachaře.

„Já hraji syna Michala Suchánka, dědečka mám Oldu Navrátila, což jsou hlavní šajby na pouti. Vracím se ze studií práv, utekl jsem od rodiny, což děda nerad vidí, takže mě nemá rád. Navíc má pocit, že kvůli mně přišel o ruku,” popisuje část děje Jakub Prachař.

Píše se rok 1990 a tradiční rodinná pouť Dresslerových s očekáváním vyhlíží první sezónu v demokratickém státě. A papír úředníka už je v této době prostě víc než pevné slovo světského. Michal Suchánek alias Jarda Dressler na papírování moc není. Naštěstí mu s tím pomůže právě mladý právník Jakub Prachař alias Daniel Dressler.

U seriálu Přijela pouť se budete hlavně smát. O zábavu se kromě rodiny Dresslerů postará ještě rodina Benáků. Tu zastupuje Vladimír Benák a jeho dcera Andrea, kterou si zahrála Barbora Mottlová.

„To je hrozně milá holka, která ví, co chce, a jde si tvrdě za tím,” popisuje Barbora svoji postavu.

„Já si myslím, že jsem pravý Benák kolotočář z počátku 90. let,” říká o svém postavě Vladimíra Benáka Tomáš Matonoha. „Pan režisér mi říkal, že jsem jako Benák na pohodu, ale on tam vlastně skoro nemá prostor být na pohodu,” dodává.

Benákovi vlastní střelnici, Dresslerovi celou pouť. „Máme houpačky, máme hydrauliku, to jsou labutě. U nás se tomu říká hydraulika. Potom máme střelnici a prodáváme cukrovou vatu nebo langoše. Ty jsou důležité. Jenom mouka, voda, droždí, to je super kšeft,” říká Jakub Prachař.

Jestli herci chodili na pouť jako malí a jestli ji rádi navštěvují ještě dnes, to se dozvíte v reportáži. O poutích mluvil Tomáš Matonoha i v našem studiu Slavných. A nejen o nich. Také o svojí kapele.

Na rozhovor s Tomášem Matonohou se podívejte v úvodním videu.

Magazín Slavných můžete sledovat každou neděli ve 21 hodin na Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované