Hlavní obsah

Na Táborsku se lze vydat na místa spjatá s Janem Žižkou

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Turistická oblast Toulava nabízí turistům trasy spojené s místy, na nichž na Táborsku působil vojevůdce Jan Žižka. Projekt patří mezi akce spojené s letošním 600. výročím vzniku města.

Článek

„Turisté na několika místech mohou získat brožuru s názvem Tábor okem Jana Žižky, která je zavede na dvě pěší a čtyři cyklistické trasy,“ řekl Jan Sochor z turistické oblasti Toulava.

„Chceme využít silné značky, jakou husitství ve spojení s Táborem v ČR má, ale zároveň ukázat Tábor a jeho bezprostřední okolí jako místo k trávení moderní dovolené, která zahrnuje různé zážitky, ať už pro rodiny s dětmi, aktivní turisty nebo zájemce o vynikající gastronomii,“ uvedl. Trasy zavedou turisty například do Příběnic nebo do Mladé Vožice.

Na projektu se kromě Toulavy podílí táborské Husitské muzeum nebo Housův mlýn. Zájemci brožuru s názvem Tábor okem Jana Žižky získají na infocentrech v Táboře, Sezimově Ústí nebo v Plané nad Lužnicí.

Tábor připravil k letošnímu 600. výročí založení města několik akcí. Největší z nich bude rekonstrukce bitvy z roku 1420, kdy se husitské město bránilo Rožmberkům. Původně se rekonstrukce měla uskutečnit v červnu, ale kvůli koronaviru ji město přesunulo na 8. srpna.

Reklama

Doporučované