Hlavní obsah

Na Tchaj-wanu se zřítil most, spadl na rybářské lodě. Záchranáři pátrají po členech posádky

Na Tchaj-wanu se v rybářské vesnici zřítil 140 metrů dlouhý most.Video: AP

 

Reklama

V rybářské oblasti na Tchaj-wanu se v úterý ráno zřítil obloukový most. V tu dobu přes něj přejížděl kamion převážející ropu, který spadl na několik lodí pod mostem a následně začal hořet. Záchranáři nyní pátrají po šesti členech posádky, kteří se pravděpodobně v zasažených lodích nacházeli.

Článek

Podle tamního ministra vnitra Hsu Kchuo-jünga bylo na mostě v době pádu okolo pěti lidí. Záchranáři převezli do nemocnice deset rybářů, šest z nich s vážnými zraněními. Po možných uvězněných lidech pátrá v lodích a ve vodě šest desítek záchranářů včetně potápěčů.

Sto čtyřicet metrů dlouhý most se v půl desáté místního času zřítil v rybářské vesničce Nanfangao. Toho času bylo v oblasti slunečné počasí, několik hodin předtím ale ostrov zasáhl tajfun Mitag. Úřady však zatím nepotvrdily, zda měla bouře vliv na pád mostu. Neupřesnily ani, zda zřícení zapříčinilo něco jiného. Podle tchaj-wanské vládní agentury Central News se možná zřítil pilíř mostu.

Tchajwanská prezidentka Cchaj Jing-wenová podle svých slov doufá, že vláda udělá vše pro záchranu lidí a pro „udržení počtu mrtvých a zraněných na co nejnižší možné úrovni”.

Podle informací tamní Národní protipožární agentury se cisterna s ropou zřítila z mostu na tři rybářské lodě a poté začala hořet. Oheň se však nerozšířil mimo kamion.

Z deseti hospitalizovaných lidí je šest filipínské národnosti a tři indonéské. Lidé z těchto zemí podle agentury AP běžně pracují na lodích registrovaných na Tchaj-wanu, a to především kvůli lepším platům.

Reklama

Doporučované