Hlavní obsah

Na Times Square vraždil mariňák pod vlivem drog. Prý slyšel hlasy

Očitý svědek z Times Square popisuje, jak se Richard Rojas najížděl do chodců.Video: Nela Vejvodová

 

Reklama

Richard Rojas si už vyslechl obvinění z vraždy a dvaceti pokusů o ni. Policii nebyl neznámý.

Článek

Policie už identifikovala řidiče, který na newyorském Times Square úmyslně vjel do chodců, zabil osmnáctiletou dívku a dalších více než dvacet lidí zranil.

Je jím šestadvacetiletý Richard Rojas, příslušník amerického námořnictva, jenž ale musel z aktivní služby odejít kvůli problémům s alkoholem. Za řízení pod vlivem byl v minulosti už dvakrát zatčen (v roce 2008 a 2015), policie ho dvakrát vyšetřovala i kvůli vyhrožování a napadení, naposledy letos na začátku května. V roce 2013 strávil podle BBC dva měsíce ve vojenském vězení v Jižní Karolíně. Není ale jasné, za co.

Slyšel hlasy a rozhodl se zabíjet

Rojas na Times Square zabil osmnáctiletou Alyssu Elsmanovou z Michiganu, která do New Yorku přijela s rodinou na výlet. Její třináctiletá sestra utrpěla zranění, stejně jako dalších nejméně 20 lidí. Čtyři zranění jsou v kritickém stavu. Rojas už byl obviněn z vraždy a dvaceti pokusů o ni. Podle policie byl při incidentu pod vlivem syntetické marihuany.

Svědci popsali, že Rojas na místě křičel, že chce, aby ho policie zastřelila. Podle televize CNN později uvedl, že ho k činu přiměl bůh, BBC doplňuje, že prý slyšel hlasy.

Na výpověď očitého svědka se můžete podívat v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované