Hlavní obsah

Na Tour de France nebude ani jeden Čech. Poprvé od roku 2012

Tour de France bez Čechů.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Peloton Tour de France vyjede do letošního etapového závodu z městečka Noirmoutier a na startu se neobjeví žádný z českých závodníků ve World Tour.

Článek

Peloton už mířil ke slavnému bulváru Champs-Élysées. V tu chvíli vyrazil do útoku Zdeněk Štybar a držel se v úniku ještě tři kilometry před cílem. Únik českému závodníku v poslední etapě loňské Tour de France nakonec nevyšel, hlavně díky Štybarovi ale byly české barvy vidět.

Letos se podobného obrázku na nejprestižnějším etapovém závodu nedočkáme. Týmy postupně odhalují soupisky pro letošní ročník a stáje, ve kterých působí i čeští jezdci, domácí závodníky z osmičlenné nominace vynechali.

Zdeněk Štybar v modrém dresu Quick-Stepu absolvoval náročný program jarních klasik v kombinaci s italským Girem. Belgická stáj ho tak na Tour de France nenominovala. Stejně tak jako Petra Vakoče, který po dlouhém léčení zlomených obratlů začne naplno trénovat až v průběhu léta.

Ani Roman Kreuziger se po náročných třech týdnech v Itálii na Tour neobjeví. Lídr australské stáje Mitchelton-Scott Simon Yates oblékal až do devatenácté etapy růžový dres, při stoupání k průsmyku Finestre ale vyhořel a Giro nakonec ovládl Brit Chris Froome. Ve Francii pojede Mitchelton-Scott na Yatesovo dvojče Adama.

Leopold König se stále dostává po nemoci do formy, a tak posledním českým kandidátem na start byl Jan Hirt. Jeho Astana sice ještě nezveřejnila oficiální nominaci, ale po Giru se s Hirtovou účastí nepočítá.

Stará dáma letos startuje kvůli mistrovství světa ve fotbale o týden později. Peloton vyjede na trať dlouhou 3 351 kilometrů 7. července. Absolvuje 21 etap, z nichž bude šest horských. Po třech letech se do kalendáře Tour vrací památné stoupání na Alpe d’Huez, které jezdce potrápí v 19. etapě.

Reklama

Doporučované