Hlavní obsah

Na trh vstoupil nový nemovitostní fond. Povede ho Sattar z Vítkovy CPI

Foto: Crowdberry

Omar Sattar, výkonný ředitel divize nemovitostí v Crowdberry.

Reklama

Na český realitní trh vstoupil nový fond. Jeho záměrem je do tří let investovat 30 milionů eur a vytvořit portfolio v hodnotě 75 milionů eur. CBPI se zaměří na logistické nemovitosti, retailové parky a rezidenční projekty.

Článek

Na český trh vstoupil nový nemovitostní fond kvalifikovaných investorů CB Property Investors Podfond (CBPI). Stojí za ním investiční platforma Crowdberry, která má umožnit soukromníkům spoluvlastnit české a slovenské firmy.

Záměrem fondu je v průběhu následujících tří let investovat 30 milionů eur (780 milionů korun) a vytvořit portfolio v celkové hodnotě přesahující 75 milionů eur (1,9 miliardy korun).

CBPI se soustředí na investice do nemovitostí s přidanou hodnotou, jejichž potenciál dosud nebyl plně využit. Fond je tedy určený primárně investorům se zájmem podílet se na zvyšování hodnoty tuzemských nemovitostí.

„V posledních dvou letech jsme měli možnost realizovat fundraising pro investice z oblastí ubytování pro seniory či rezidenčního a industriálního developmentu, což nám potvrdilo zájem našich investorů o nemovitostní projekty,“ říká Peter Bečár, partner Crowdberry.

CBPI povede Omar Sattar, zkušený realitní expert, který se dříve podílel na investičních transakcích v hodnotě přesahující 2 miliardy eur. Sattar v současné době působí také ve funkci nezávislého člena představenstva skupiny CPI vlastněné druhým nejbohatším Čechem, Radovanem Vítkem.

V centru dění budou logistické nemovitosti i rezidenční stavby

CBPI se zaměří především na logistické nemovitosti, retailové parky a rezidenční projekty, hledat bude ale i další zajímavé příležitosti s očekávaným investičním výnosem přesahujícím tržní standard.

Jedná se o otevřený fond, jehož cílem je v příštích 12 až 18 měsících získat od investorů 15 milionů eur. Investoři mohou svůj kapitál začít vkládat od letošního března, minimální výše investice činí 1 milion korun (nebo eurový ekvivalent této částky).

Prostřednictvím Crowdberry zatím investovalo více než 3500 investorů, jejich společný kapitál přesáhl hodnotu 650 milionů korun.

„I po 25 letech překotného rozvoje trhu s nemovitostmi v Česku a na Slovensku je zde stále mnoho výjimečných příležitostí pro development, přestavbu a modernizaci stávajících projektů i pro navázání partnerství s vlastníky nemovitostí s cílem pomoci jim zvýšit hodnotu jejich aktiv, případně s dofinancováním projektů,“ popisuje Omar Sattar, výkonný ředitel divize nemovitostí v Crowdberry.

Regulátorem fondu CBPI je Česká národní banka, depozitářem ČSOB. Správu fondu pak zajišťuje Winstor investiční společnost a.s.

Reklama

Související témata:

Doporučované