Hlavní obsah
Online

Silné bouřky zastavily vlaky, v Praze se vytvořily laguny

Foto: Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy

Voda zatopila pražskou ulici V Podzámčí.

Reklama

aktualizováno •

Česko zasáhly silné bouřky. Dění sledujeme v on-line reportáži.

Článek

Měli byste vědět:

- Podle meteorologů se silné bouřky mohou během pátečního odpoledne a večera tvořit na celém území Česka.

- Hasiči na Trutnovsku po silné bouřce evakuovali dětský tábor. Asi 60 dětí převezli do náhradního ubytování.

- Po bouřce a přívalovém dešti voda zaplavila obě koleje na železničním koridoru z Prahy na Moravu v úseku mezi Chocní a Brandýsem nad Orlicí. Vlaky projíždějí sníženou rychlostí.

  • Hasiči měli zatím dvojnásobek výjezdů

  • On-line přenos končí

    On-line přenos končí, děkujeme za pozornost.

  • Ze Smíchova na Radotín se už jezdí

    Trať mezi pražským Smíchovským nádražím a Radotínem je po opravě trakčního vedení opět průjezdná, informuje web Pražské integrované dopravy.

  • Na Ústecku měli méně výjezdů

  • Středočeští hasiči odstraňují popadané stromy

    Kvůli bouřkám dnes navečer výrazně stoupl středočeským hasičům počet výjezdů. Zatím jich jsou zhruba čtyři desítky, často jde o odčerpávání vody a odstraňování padlých stromů. Mezi více zasaženými okresy bylo zpočátku například Kutnohorsko, řekl ČTK mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Zvýšený počet výjezdů mají hasiči téměř ve všech středočeských okresech.

    V Kutné Hoře pomáhali hasiči u vyplaveného panelového domu. „Na střeše se ucpal odtok,“ uvedl Gabriel. Na několika místech odčerpávali vodu, například v Dřetovicích a Stehelčevsi na Kladensku. Na Benešovsku, Kolínsku a v okresech Prah-západ a Praha-východ odstraňovali padlé stromy.

  • V Praze zatím přes 30 zásahů, tvoří se laguny

  • Hasiči zasahují u 140 událostí

    Hasiči v souvislosti s bouřkami aktuálně zasahují u 142 událostí v celém Česku.

  • Mezi Smíchovem a Radotínem nejezdí vlaky

    Bouřka poškodila trakční vedení na trati 171 mezi pražským Smíchovem a Radotínem. Provoz vlaků tak musel být přerušen, informoval operátor Pražské integrované dopravy.

  • V Praze se vytvořila laguna

    Pražští hasiči zasahují u zatopených sklepů a odčerpávají lagunu ve vozovce v ulici V Podzámčí.

  • Na jihu Moravy čerpají vodu ze sklepů

  • Hasiči na Pardubicku měli desítky výjezdů

    Na desítky míst museli dnes odpoledne v Pardubickém kraji vyjíždět hasiči po bouřích s přívalovými dešti. Většinou čerpali vodu ze zaplavených sklepů a domů, někde odklízeli spadlé stromy. Největší problémy byly kolem Litomyšle, Moravské Třebové a Chocně, řekl ČTK operační důstojník krajských hasičů.

    „Voda většinou stekla z polí a luk do vesnic. Rozvodnily se také některé malé potůčky,“ uvedl hasič. Podle něj škody zřejmě nejsou vysoké, nikdo také nebyl zraněn. Zásahy hasičů budou ještě pokračovat.

  • Hasiči evakuovali dětský tábor na Trutnovsku

    Hasiči na Trutnovsku dnes odpoledne po silné po bouřce evakuovali dětský tábor. Asi 60 dětí převezli do náhradního ubytování. ČTK to dnes řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Hasiči v Královéhradeckém kraji v souvislosti se silnými bouřkami evidují asi 50 událostí. Nejvíce výjezdů měli na Trutnovsku.

  • Bouřka zkomplikovala provoz na železničním koridoru u Chocně

    Po bouřce a přívalovém dešti dnes odpoledne voda zaplavila obě koleje na železničním koridoru z Prahy na Moravu v úseku mezi Chocní a Brandýsem nad Orlicí. Provoz na trati byl asi hodinu zcela přerušený. Od 15:50 vlaky projíždějí sníženou rychlostí.

    „Za místem omezení lze očekávat navýšení zpoždění vlaků asi o pět až deset minut,“ uvedly na webu České dráhy.

    Voda zaplavila trať v zářezu u Chocně. Správa železnic (SŽ) na místo vyslala hasiče, aby zjistili její stav a odklidili případné nánosy bahna a kamení.

Reklama

Hlavní zprávy