Hlavní obsah

Na vládní budovu v iráckém Irbílu zaútočili ozbrojenci, vzali si rukojmí

Na vládní budovu v iráckém Irbílu zaútočili ozbrojenci.Video: Profimedia.cz, Reuters

 

Reklama

Do vládní budovy v iráckém Irbílu si prostřílelo cestu několik ozbrojenců. Zabrali jedno z pater a vzali si několik rukojmí. Následně se dostali pod palbu kurdských bezpečnostních sil.

Článek

Na vládní budovu v Irbílu, který leží v částečně autonomním kurdském regionu v severním Iráku, zaútočilo několik neznámých ozbrojenců. Dva z nich kurdské bezpečnostní síly zastřelily, další se ale do budovy probojovali a vzali si rukojmí. Dva z rukojmích se podařilo zachránit, jeden je však vážně zraněn, uvedla s odkazem na bezpečnostní zdroje agentura Reuters.

Irácká televize později informovala, že útočníci byli tři a všichni jsou po smrti. Třetí útočník se podle Reuters zřejmě odpálil při sebevražedném útoku. Podrobnosti o incidentu jsou ale zatím nejasné.

Ozbrojenci zabrali třetí patro budovy, není však známo, kolik si vzali rukojmích. Incident začal kolem 07:00 místního času (06:00 SELČ).

Nikdo se zatím k útoku nepřihlásil a není jasné, zda byli zabiti civilisté. Bezpečnostní složky z činu podezírají teroristickou organizaci Islámský stát.

Irbíl je hlavním městem iráckého Kurdistánu. Naposledy byl v roce 2015 ve městě spáchán útok na americký konzulát. O život přišli tři lidé a dalších pět bylo zraněno. K útoku se tehdy přihlásil Islámský stát.

Reklama

Doporučované