Hlavní obsah

Na vlastní kůži: Ta bedna je k tomu, abys na ni vyskočil aneb Příprava na extrémní závod

Takhle vypadá příprava na závod Spartan Race. Zvládli byste ji? A jak ji zvládal redaktor Seznam Zpráv?Video: Pavel Cyprich

 

Reklama

Náš reportér Pavel Cyprich se už od ledna chystá na náročný běžecký závod, během kterého musí zdolat i řadu překážek. Takhle vypadá jeho příprava.

Článek

„Ta bedna je tu od toho, abys na ni teď vyskočil," říká mi náš trenér Karel, když mi před začátkem cvičení na kameru vysvětluje, co dneska budeme dělat.

Čekají nás ten večer jen čtyři cviky, což je zdánlivě počet, který půjde zvládnout. Navíc, když Karel doplňuje, že série cviků nejsou ani po deseti.

Jenže sedm čtyřminutových kol, které takhle máme odcvičit, udělá své. Když mě trenér v polovině vidí, nařídí mi ubrat počet opakování, abych zvládl cvičení až do konce.

Náročný trénink je potřeba. Společně s partou kamarádů jsme se rozhodli, že v půlce roku zvládneme běžecký závod Spartan Race. Při něm se nejenom běží, ale také se musí zdolat řada překážek - od šplhu na provazu přes ručkování až třeba po hod oštěpem.

Jak vznikla myšlenka dát dohromady tým Nikdy není pozdě a začít trénovat na Spartan Race, vysvětluje šéf týmu Alex Trejtnar.Video: Pavel Cyprich

Už na konci dubna čeká naši skupinu první tréninkový závod v Koutech. Abychom si ověřili, jak jsme na tom po zimě a také věděli, jak moc musíme v tréninku přidat před naším hlavním závodem. Ten máme naplánovaný na 17. června v Maďarsku. V cizině nás čeká nejmíň 13 kilometrů a něco kolem 30 překážek. A na to se musí trénovat dost.

Na to, jak taková příprava vypadá a co s nepříliš trénovaným člověkem udělá, se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované