Hlavní obsah

Na Vltavě a Malši budou dřevěná koupací mola

Foto: Seznam Zprávy

„Chceme oživit okolí řek a vrátit se k tradici,“ říká první náměstek primátora Juraj Thoma.

Reklama

Koupací mola nově usnadní plavcům přístup do vody na obou českobudějovických řekách. Na Vltavě i na Malši se objeví na několika místech.

Článek

Koupací mola usnadní plavcům přístup do vody na obou českobudějovických řekách. Na Vltavě to bude u Meteoru, u Lučního jezu, u tenisových kurtů Libra a v sousedství písečných pláží u Voříškova dvora. Dvě mola budou také na Malši, a to nad Velkým a Malým jezem.

„Chceme oživit okolí řek a více využít potenciál, který nabízí atraktivní poloha našeho města na jejich soutoku, a vrátit se k tradici,“ říká první náměstek primátora Juraj Thoma.

Na jih Čech míří rekreanti.

Příprava na instalaci mol probíhá v koordinaci s Povodím Vltavy od února letošního roku.

„Konzultovali jsme jejich materiálové a technické parametry a také výběr vhodných lokalit. Domluvili jsme se, že Povodí navíc před letní sezónou vyčistí stávající vstupní schody k řekám,“ dodává náměstek.

Ze dvou variant po důkladné úvaze nakonec město preferuje dřevěná mola namísto původně avizovaných plastových segmentů. Náklady na osazení jedné lokality jsou 127 tisíc korun bez DPH. První plavci na mola vstoupí už v červnu.

Reklama

Doporučované