Hlavní obsah

Na začátku mě musela podporovat babička, říká mladý miliardář

Když si zakladatel najme profi manažera, odtrhne se od své firmy, a ta tím ztratí punc dravého start-upu, tvrdí Oliver Dlouhý.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Oliver Dlouhý toužil být hercem jako jeho bratři Vladimír a Michal. Nakonec jej víc inspiroval otec podnikatel. Založil start-up Kiwi.com a je dnes největší českou hvězdou světového byznysu.

Článek

Kupovat si hmotné věci nedává smysl. Já si kupuji čas, říká v novém díle pořadu Kam to bude? Oliver Dlouhý, zakladatel a šéf jedné z nejúspěšnějších českých firem současnosti – Kiwi.com. Zjednodušeně řečeno vyhledávač levných letenek mu vynesl letos i uznání ikonického časopisu Forbes. Stal se tváří celoevropského žebříčku mladých technologických podnikatelů pod 30 let.

Začátky přitom byly krušné. „Občas jsem si vyplatil pět tisíc za měsíc, na to nejnutnější. Jinak jsem žil z úspor nebo mě podporovala babička,“ říká muž, jehož firma má obrat přes 18 miliard korun.

Mrzelo ho někdy, že se nevydal cestou svých bratrů Vladimíra a Michala a nedal se na herectví? Kdy byl nejvíc na dně? Kdy zjistíte, že start-up už musí fungovat jako dospělá firma? Proč se mu herec Michal Dlouhý dodnes směje, byť ze snu o podnikání je mnohamiliardové impérium? Proč jezdí do práce každý den dvě hodiny autem s řidičem?

I o tom se rozpovídal v otevřeném rozhovoru šéf Kiwi.com Oliver Dlouhý v novém dílu pořadu Kam to bude?. V premiéře jej můžete vidět ve večerním hlavním vysílacím čase na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované