Hlavní obsah

Na ženu v arizonské zoo zaútočil jaguár. Chtěla si s ním pořídit selfie a přelezla bariéru u výběhu

Žena utrpěla zranění ruky a zoo se za své chování omluvila.Video: Reuters

 

Reklama

Jaguár napadl ženu, která překonala ochrannou bariéru jeho výběhu a chtěla si s ním pořídit společnou fotografii. Zvíře ale prostrčilo pracky přes mříže a jeho drápy jí způsobily zranění na ruce. Žena se později za své chování omluvila.

Článek

Návštěvnice zoologické zahrady v americkém státě Arizona se zotavuje ze zranění, které jí způsobil jaguár poté, co ji v sobotu napadl. Jaguár na ženu zaútočil v momentě, kdy přelezla bariéru u jeho výběhu, aby si s ním mohla pořídit selfie. Informovala o tom agentura Reuters.

Návštěvnice zoo utrpěla zranění ruky, není ale v ohrožení života. Ani kočkovité šelmě nehrozí, že by ji kvůli napadení člověka utratili.

Návštěvnice zoologické zahrady nedaleko arizonské metropole Phoenixu překonala ochrannou zábranu u výběhu, který obývá samice jaguára amerického. V okamžiku, kdy si chtěla se zvířetem pořídit fotografii, jaguár prostrčil pracky skrz mříž a zaťal drápy do její ruky.

„Slyšel jsem tu mladou dívku křičet: Pomoc, pomoc, pomoc,“ uvedl svědek incidentu Adam Wilkerson. Jeho matka se šelmu, která ženu držela za ruku, pokusila rozptýlit tím, že k ní do klece vhodila plastovou láhev. Ta skutečně upoutala pozornost zvířete, které ženu následně pustilo. Wilkerson poté zraněnou vytáhl zpoza ochranné bariéry, kterou před tím překonala.

Zoologická zahrada v prohlášení zdůraznila, že šelma neopustila svůj výběh a žena zranění utrpěla jen proto, že přelezla bezpečnostní bariéru a příliš se přiblížila ke kleci. „Musíte ji přelézt. Není to něco, co se dá snadno překonat,“ uvedla mluvčí zoo Kristy Morcomová. „Jsou to divoká zvířata a tyto bariéry jsou postavené z dobrého důvodu,“ dodala.

Poraněná žena byla převezena po incidentu do nemocnice. Podle televizní stanice ABC News se v neděli vrátila do zoologické zahrady, aby se omluvila za své nezodpovědné chování.

„Můžeme vám slíbit, že se našemu jaguárovi nic nestane,“ uvedla později na Twitteru zoo v reakci na řadu dotazů lidí, kteří se obávali, že bude muset být šelma po napadení člověka utracena.

Reklama

Doporučované