Hlavní obsah

Na zimním stadionu na Výstavišti unikal oxid uhelnatý, policie ukázala video ze zásahu

Záchranáři na místo vyslali čtyři posádky i speciální vůz Atego.Video: Městská policie Praha

 

Reklama

aktualizováno •

Hasiči, chemici a zdravotníci zasahovali v neděli pozdě večer na zimním stadionu v areálu Výstaviště v pražských Holešovicích. Byla tam naměřena zvýšená hodnota oxidu uhelnatého, řekl ČTK mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Na místě bylo tou dobou zhruba dvacet lidí, u všech záchranná služba zjistila zvýšené hodnoty oxidu uhelnatého, všichni jsou při vědomí, uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Zatím není jisté, kolik lidí bude muset být hospitalizováno.

Článek

Záchranáři na místo vyslali čtyři posádky i speciální vůz Atego. „Kvůli počtu zasahujících jednotek i počtu ošetřovaných osob jsme aktivovali první stupeň traumatologického plánu,“ dodala Poštová.

Hasiči nyní prostory v takzvané malé sportovní hale odvětrávají a zjišťují zdroj úniku jedovatého oxidu uhelnatého. „Lidé si sami stěžovali, že je jim špatně,“ dodal Kavka. Případem se zabývá i policie, bližší informace by podle svého mluvčího Jana Daňka měla mít v pondělí ráno.

Zimní stadion na holešovickém Výstavišti je využíván pro sportovní i kulturní akce. V zimní sezoně nabízí možnost veřejného bruslení, tréninků ledního hokeje či krasobruslení.

Otrava oxidem uhelnatým nastává po vdechnutí většího množství této látky. Prvními příznaky otravy jsou obvykle bolesti hlavy, nevolnost, závrať, malátnost a zmatenost. Typické je třešňové zbarvení kůže a sliznic.

Reklama

Doporučované