Hlavní obsah

Na zlínském zámku se bude konat sedmý ročník Zlín Design Marketu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na zlínském zámku se bude poslední listopadový víkend konat Zlín Design Market. Akce se uskuteční sedmým rokem. Po dvouleté přestávce způsobené špatnou epidemickou situací se zde opět představí na pět desítek vystavovatelů,

Článek

Designéři představí šperky, módu, bytové doplňky, přírodní kosmetiku a další výrobky. Nebudou chybět workshopy a doprovodný program.

Na zámku se představí čeští designéři včetně začínajících. „Jsme moc rádi, že po dvouleté pauze projevilo takové množství autorů zájem zúčastnit se projektu, v rámci kterého se snažíme představovat nové trendy ve světě designu,“ uvedla organizátorka Miroslava Ptáčková. V letošním ročníku se podle ní bude prezentovat řada místních tvůrců.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout i pořídit výrobky od více než 50 autorů, sami si budou moci také něco vyrobit. Připraveny budou workshopy zaměřené na děti i dospělé. „Součástí akce bude i komentovaná prohlídka děl Marie Kodovské s autorem výstavy Michalem Vyhlídalem, která se koná v sobotu 27. listopadu od 15:00. K vidění bude i tvorba zakladatelky Zlín Design Marketu a zlínské výtvarnice Miroslavy Ptáčkové s názvem Skrze vrstvy,“ uvedla Martykánová.

Zlín Design Market se bude konat ve druhém a třetím patře zámku. Veřejnosti bude otevřen v sobotu 27. listopadu od 10:00 do 20:00 a v neděli 28. listopadu od 10:00 do 16:00. Projekt vznikl díky obecně prospěšné společnosti Zlínský zámek.

Reklama

Související témata:

Doporučované