Hlavní obsah

Nabídka divadelního festivalu v Hradci Králové se rozšiřuje

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Organizátoři zrušeného festivalu Divadlo evropských regionů a Open Air Program Hradec Králové nabídnou divákům 26. až 28. června mimořádný ročník festivalu nazvaný „Letos jinak“.

Článek

Bude na parkovišti u letního koupaliště ​Flošna​, ​v letním kině Širák a dalších místech ve městě. Původní plán, že u Flošny budou lidé sledovat divadlo z aut, už neplatí. Bude tam klasické hlediště pod širým nebem. ČTK to dnes sdělili zástupci organizátorů. V souvislosti s uvolňováním opatření proti koronaviru připravují také další místa.

„Reagujeme na stále se uvolňující bezpečnostní a hygienická opatření nařízená vládou tak, abychom co nejvíc vyšli vstříc divákům. Z toho důvodu měníme původně naplánovanou formu drive-in divadla v areálu parkoviště Flošna na divadlo s klasickým hledištěm,“ sdělili pořadatelé.

Změnil se také předprodej vstupenek na jednotlivé festivalové bloky v areálu u Flošny, diváci si nově mohou zakoupit vstupenky pro jednotlivce. „Zakoupené vstupenky pro automobily zůstávají v platnosti a na jednu vstupenku budou moci do areálu na Flošně vstoupit až čtyři diváci,“ sdělili ČTK zástupci festivalu.

Kdo bude chtít vstupenky vrátit, může kontaktovat do čtvrtka 25. června pořadatele na e-mailu predprodej@klicperovodivadlo.cz.

Pořadatelé také připravují v prostoru před Divadlem Drak malou open scénu s programem pro malé i velké diváky. Pro rodiny s dětmi bude divadelní program také v letním kině Širák, včetně sobotního představení Cirk La Putyka. Podrobný program zveřejní v pondělí 22. června.

Akci pořádají Klicperovo divadlo, Divadlo Drak a nezisková organizace Kontrapunkt. Původní termín festivalu byl 19. až 26. června. „Těší nás, že jsme mohli pružně reagovat na stávající situaci a udělat aktuální změny. Diváci tak nepřijdou o své oblíbené divadlo pod širým nebem,“ uvedli na webu pořadatelé.

Festival proběhne za každého počasí. V případě nepříznivého počasí bude program přesunut na scény Divadla Drak, do Studia Beseda Klicperova divadla a Sportovní haly Třebeš. Podrobnosti o festivalu jsou na webu.

Zvolený formát festivalu by měl podle pořadatelů umožnit respektování vládních a hygienických opatření, včetně pružné regulace počtu diváků. Do projektu se proto zapojí i další královéhradecké kulturní subjekty jako Filharmonie Hradec Králové a kino Bio Central.

Reklama

Doporučované